Beetsterzwaag
06 10835022
info@euterpe-beetsterzwaag.nl

Een verslag van de reis naar Zweden (mei 2013)

2 t/m 6 mei hebben wij met Euterpe een grote muzikale reis naar Zweden gemaakt. Dit was een geweldige reis en we hebben veel meegemaakt. We zijn op donderdag 2 mei vertrokken om 04.00 uur in alle vroegte met de bus vertrokken. De heenreis heeft ongeveer 15 uren geduurd. Bij aankomst in de herberg (in Björkfors) stond er een heerlijke warme maaltijd klaar. Na het eten kon iedereen de bedden opmaken.

De volgende dag, 3 mei, was lekker rustig. Iedereen kon even bijkomen van de lange reis. Aan het einde van de dag hebben we nog kunnen oefenen voor het marslopen in Åtvidaberg. ‘s avonds hebben we bij de herberg een concert gegeven voor de mensen uit het dorp. Na afloop had Rick (de eigenaar van de herberg) de barbecue al aan. Wat waren die wildburgers van plaatselijk wild toch lekker!

De dag erna zijn we om 09.00 uur in de bus gestapt op weg naar Åtvidaberg. Bij aankomst kregen we een kop koffie met broodjes. Om 11.30 uur konden we ons klaarmaken voor de mars. De feestelijkheden begonnen om 12.00 uur. We zijn vanuit het centrum naar de sportvelden gemarcheerd. Op het sportveld was een taptoe (Zweeds: tattoo) van alle deelnemende orkesten. Ook wij deden hier aan mee. Bij terugkomst werd ons een heerlijk buffet voorgeschoteld met een lekker koud biertje erbij. Ook kregen we een mooi vaandeltje uitgereikt als dank voor onze deelname. Omstreeks 16.00 uur zijn we met zijn allen vertrokken naar Vimmerby voor een concert met een plaatselijke muziekvereniging. Dit concert was zeer geslaagd en iedereen was zeer enthousiast. Ook staan we zelfs in de plaatselijke krant!

Zondag 5 mei zaten we alweer om 10.00 uur in de bus richting Gamla Linköping (een openluchtmuseum in Linköping). Om 13.00 uur hebben we hier een concert gegeven. Het publiek vond het erg leuk. Hierna zijn we vertrokken richting Mjölby. Hier werden we op de plaatselijke muziekschool ontvangen met koffie en brood.  Ook hier hebben we weer een concert gegeven en ook nog samen met de leerlingen van deze muziekschool. Ook dit was weer een groot succes. Toen we weer terugkwamen in de herberg had Rick het eten weer klaar: Aardappelpuree, rode kool met appeltjes en Zweedse gehaktballetjes. Heerlijk! ‘s Avonds hebben we een bonte avond gehad met optredens van een aantal leden.

De volgende morgen (maandag) zijn we vroeg in de ochtend weer vertrokken naar huis.